Recordaantal bezoekers voor Koninginnedag Nieuwleusen

De Oranjevereniging Nieuwleusen kijkt terug op een succesvolle viering van de laatste Koninginnedag. Met een recordaantal bezoekers verdeeld over de verschillende onderdelen van het programma, kijkt de organisatie terug op een geslaagde, feestelijke dag.

De dag begon traditioneel met de aubade bij het gemeentehuis en de optocht met versierde fietsen. In verband met het programma in Amsterdam, ging het programma in Nieuwleusen een uur eerder van start. Desondanks was er volop animo en kwamen er weer vele prachtige creaties voorbij.

Het jaarlijkse ontbijt was vanwege de troonswisseling verplaatst naar de middag en werd hiermee een lunch. Vanaf 13.00 uur trokken de Nieuwleusenaren massal naar het Palthebos om daar gezamenlijk te genieten van de soep en broodjes. Deze lunch werd, mede door de bijdrage van een aantal plaatselijke winkeliers, geheel gratis aangeboden.

Tegelijkertijd ging de actie “Klimmen tegen MS”, georganiseerd door Almar Meijerink, van start. Men kon deelnemen aan de spinningmarathon of een bootcamples volgen en daarmee het goede doel steunen. Almar heeft op deze dag bijna € 700,- opgehaald!

Vanaf 15.00 uur beklommen diverse lokale en regionale bands het podium in het Palthebos. De opkomst van bezoekers aan deze editie van Oranjepop was erg groot en ook de jongste bezoekers vermaakten zich prima op het springkussen en bij de schminktent.

De organisatie kan tevreden concluderen dat deze laatste Koninginnedag een bijzonder geslaagde dag was. Met ruim 1.500 bezoekers verdeeld over de dag is het bezoekersaantal ten opzichte van vorig jaar weer gestegen. De organisatie kijkt dan ook alvast uit naar de eerste Koningsdag, volgend jaar, waarop we hopelijk weer vele bezoekers mogen verwelkomen.     

Voor foto's van deze dag: www.nieuwleusenonline.nl

02-05-2013 19:19 door Dorien

Reacties

Reactie plaatsen
Share |