Terugblik Koningsdag 2014

Koningsdag 2014

26 april 2014 was een unieke dag! De eerste keer dat we Koningsdag hebben gevierd in Nieuwleusen. Het weer werkte goed mee deze dag, bewolkt maar de zon kwam er af en toe even lekker bij en het was zeker niet koud.
Als Oranjevereniging hadden we weer een dag vol diverse activiteiten georganiseerd en dit begon met de traditionele aubade. Met onze burgemeester en zijn vrouw in ons midden hebben we diverse liedjes gezongen, waaronder de primeur van het gemeentelied "Dalfsen, mijn liefste". Dit lied is gecomponeerd om een eigen lied te hebben en de opbrengsten komen ten goede aan het koningsportret wat gemaakt gaat worden door Jasper Krabbé. De Oranjeverenigingen uit alle kernen van de gemeente dragen hun steentje bij aan het realiseren van dit kunstwerk en daar komen dus de opbrengsten van de CD bij.
De muziek tijdens de aubade werd zoals de laatste jaren gebruikelijk is  weer goed verzorgd door Muziekvereniging "Crescendo Excelsior" en daarnaast werden we met het zingen geholpen door Zanggroep "Out of the Blue". De kinderen werden ondertussen al ongeduldig want die stonden met de versierde fietsen klaar voor de rondrit door Nieuwleusen. Ze moesten echter nog even wachten want eerst moesten de prijzen worden uitgereikt voor de mooiste versierde fietsen. Daarna ging de optocht dan eindelijk van start.
Onder muzikale begeleiding van de Diekbloazers uit Blankenham en op kop de mooie brandweerwagen van Marcel van Saltbommel gingen de bijna 100 versierde fietsen door het dorp. 's Middags werd het programma vervolgd in het Palthebos met o.a. een spinningmarathon. Met als inititiatiefnemer John Huzen werd er maar liefst 2 uur gefietst om geld in te zamelen om ALS "de wereld uit te trappen".
Tegelijkertijd begon de brunch. Voor alle Nieuwleusenaren hadden we lekkere broodjes, soep, koffie en zelfs kroketten om Koningsdag te vieren. De brunch werd goed bezocht en met dank aan onze sponsoren (voor de brunch met name Albert Heijn de Groot en Plusmarkt Bakker) konden we dit weer helemaal gratis aanbieden!
Om 15.00 uur begon dan OranjePop. Met 2 bands op het programma ( Lucid Wave en Big House Burning) stond er een mooi stukje muziek op het podium en werd er door de vele bezoekers weer lekker bijgekletst.
Voor de kinderen was er ook genoeg te doen.  Zij konden zich gratis laten schminken, er waren springkussens, een pannakooi en de hele middag weer gratis ranja.
Dit jaar bleek weer dat steeds meer mensen weten de weg te vinden naar het Palthebos met Koningsdag en daar gaan we de komende jaren mee verder.  Een geweldige locatie om gezellig feest te vieren!
Wij gaan nu weer verder met de Oranjefeesten in september. Een van de zaken waar we dit jaar mee gaan starten is de kaartverkoop via internet. De wachtrijen voor de kassa werden de laatste jaren zo lang dat we hiermee aan de slag zijn gegaan. Zodra hier meer bekend over is, gaan jullie hier zeker meer van horen!

Mocht je nog tips hebben voor Koningsdag of de Oranjefeesten we horen het graag! Geniet ook nog even flink na met de foto's van Marcel van Saltbommel! 

01-05-2014 14:57 door Dorien

Reacties

28-04-2014 21:06
Arie en An Hekman
Het kan niet vaak genoeg gezegd worden:
Bedankt voor een super gezellige en goed georganiseerde koningsdag. Alle lof voor de organisatie.
Reactie plaatsen
Share |